Bureaufilosofie Studio Groenburg

 

Studio Groenburg, Tuin- en Landschapsarchitectuur, richt zich op het vorm-geven van de buitenruimte. Een ruim begrip wat een weerspiegeling is van de veelzijdigheid van de projecten die hier uit voort komen. De bezigheden variëren van een landschapsvisie op provinciaal niveau tot de ontwikkeling van een nieuw landgoed, pleinontwerp, tuinontwerp of een object in de openbare ruimte.

Bij ieder project ligt de eerste nadruk op het begrijpen en analyseren van de plek en zijn context. Hierbij valt de denken aan de transformatie van het landschap, het gebruik, beleving, de inrichting en aanwezige netwerken. Aan de hand hiervan ontstaan de eerste ideeën om de kwaliteiten die de ruimte in zich heeft te versterken. De grondgedachte hierbij is dat het landschap leesbaar is en vertelt over zowel de natuur als de cultuur die het landschap vorm hebben gegeven.

Het streven van Studio Groenburg is om in elk ontwerp door een combinatie van functionaliteit,  schoonheid en historische + sociale gelaagdheid, het land-schap te versterken. De kunst is om vanuit de behoeften en wensen van de verschillende gebruikers en de vraag van de opdrachtgever een plek te creëren waar men zich thuis kan voelen, waar het landschap een beleving wordt.

Mede door samen te werken en advies in te winnen van andere disciplines is het mogelijk om aan zeer gevarieerde opdrachten te werken. Naast het ontwerpen van de buitenruimte is Studio Groenburg actief op het gebied van interieurontwerp en grafische vormgeving.

Studio Groenburg is in 2010 opgericht door Landschapsarchitecte Dorien de Boer. Tijdens en na haar studies Tuin- en Landschapsinrichting aan Hogeschool Larenstein (2002- 2006) en Landschapsarchitectuur aan Wageningen Universiteit (2006 – 2008) heeft D. de Boer werkervaring opgedaan als landschapsarchitect bij de bureaus Parklaan Landschapsarchitecten, Handle with Care BV, en Oikos design.